Antalyas historia

Antalyas historia

Antalyas historia


Antalyas historie
 
 
Antalya, der betyder "Attalos sovesal", II. Det blev grundlagt af Attalos. Byen, som forblev uafhængig i nogen tid efter afslutningen af ​​kongedømmet Bergama (133 f.Kr.), blev efterfølgende erobret af pirater. FØR KRISTI FØDSEL. Det stod færdigt i 77 f.Kr. Tilføjet til romersk territorium af kommandør Servilius Isauricus. Det blev base for Pompejus flåde i 67. UN D. Hadrians besøg i Attaleia i 130 forårsagede udviklingen af ​​byen. Attaleia, hvis navn er det bispelige centrum under byzantinsk styre, viste stor forbedring efter sin erobring af tyrkerne. Siden den moderne by blev bygget på den tidligere koloni, har gamle ruiner været meget sjældne i Antalya. Den første af ruinerne, der kan ses, er en del af havnegeringen, der beskrives som den gamle havn, og af muren omkring havnen. Et af de smukkeste antikke monumenter i Antalya er Hadrians port, som er blevet restaureret til væggene uden for parken.
 
 
Pamphylia, der betyder "meget produktiv" i oldtiden, blev kaldt byen Antalya og dens omgivelser og Lykia. VIII f.Kr. der vandrede hertil fra det Ægæiske Havs vestkyst siden 1800-tallet; De etablerede byer som Aspendos og Side. II. Konge af Pergamum, der regerede i midten af ​​det 2. århundrede. Attalos havde omringet Side. Cirka 75 km fra Antalya. Kongen, der ikke kunne tage parti i øst, kom til den nuværende bykerne og grundlagde en by. Han hed Attaleia med hans navn. Gennem tiden har der været folk, der har ringet til Atalia og Adalya. Antalya kommer fra dets navn.
 
 
Arkæologiske udgravninger har bevist, at indbyggerne boede i Antalya og dens region for 40.000 år siden. Regionen siden 2000 f.Kr. henholdsvis; Han var under herredømmet af bystater som hettitiske, Pamfylien, Lykien, Kilikien og fortsættelsen af ​​Persien, Alexander den Store og Antigonos, Ptolemais, Seleukos og kongeriget Pergamum. Senere regerede den romerske stat. Antalyas navn i oldtiden var Pamfylien, og de byer, der blev grundlagt der, var især II. og III. århundrede har levet sin guldalder. Den mistede sin tidligere herlighed omkring det 5. århundrede.
 
 
Regionen var under styre af det østlige eller byzantinske romerske navn anerkendt af Tyrkiet, sluttet sig til i 1207 af tyrkisk Seljuk-territorium. Under de anatoliske fyrstedømmer trådte han ind i suveræniteten af ​​Hamitoğulları, en gren af ​​Teke-stammen. Teke-turkmenerne er i dag en af ​​de største stammer i tyrkernes gamle hjemland i Turkmenistan. XI. En del af århundredet ankom hertil. I dag er den nordlige del af Antalya og den del af sødistriktet, som er en del af Isparta og Burdur, også en region i Teke. På osmannernes tid var centrum af Teke sanjak, som var forbundet med Anatolien-provinsen, det nuværende centrum af Antalya. Dengang hed han Teke sanjak. Det nuværende navn på byen er faktisk en let modificeret form af dens navn i oldtiden og blev givet i den republikanske æra.
 
 
XVII. Den berømte osmanniske rejsende Evliya Çelebi, som kom til Antalya i anden halvdel af århundredet, udtalte, at der er fire distrikter og tre tusinde huse i slottet og 24 distrikter uden for slottet. Byens basar lå uden for slottet. Ifølge Evliya Çelebi er havnen stor nok til skibe på 200 stk. Antalya, Teke Sanjaks administrative centrum, tilknyttet Konya, blev omdannet til en selvstændig sanjak i de sidste år af det osmanniske imperium.